2023 14 en 15 oktober organiseerden 4 Cittaslow ambassadeurs van de gemeente Eijsden-Margraten een Open Dag in en rond het Ursulinen convent.

Hier enkele beelden van de locatie

https://cms.panomaker.de/en/vt/KM581TyTjW

 

2022 december – Deelname aan Magisch Maastricht / Streekproductenplein https://www.magischmaastrichtvrijthof.nl/

2022 december – Uitzending Binnenste Buiten. Alain Caron was bij ons op bezoek in het Limburgse dorpje Eijsden. De geitenmelk van boer Maurice Dezaire zorgt voor een notige geitenkaas.

2022 oktober – Cour de Mère in Eijsden. Op zondag 9-10 vond de eerste editie plaats van Cour de Mère in de tuin van het Ursulineconvent in Eijsden. Dit werd gevierd in het kader van Citta Slow, het goede leven. Breuster Brouwers en Stassen Kaas vierden hun eerste lustrum en dat vond plaatst in de kleine (overdekte) markt in de tuin van het Ursulinenconvent. Gedurende de hele dag waren er activiteiten in en rond het Ursulinenconvent (informatie over Citta Slow, streekproducten, lezingen, muziek, ludieke rondleidingen in het museum).

SPECIAL EDITION “MERE DE BOEBEL“: Voor dit evenement was er een speciale kaas gemaakt. Deze non was de strafste die hier in het Ursulinenconvent rondgelopen heeft. Deze speciale kazen van koemelk en geitenmelk zijn gemaakt met Mere de Boebel bier erin. De korst is van bierbostel die wij na de productie van #breusterbrouwers kregen.