de kaasmaker

Kaas zoeken en eten had al enkele jaren mijn interesse. Kaasmaken kwam daarna pas na mijn jarenlange job bij Mosa in Maastricht. De eerste kaasjes ontstonden thuis in de  keuken en vonden hun weg naar vrienden en familie. In 2016 maakte ik een switch naar dit ambachtelijke beroep. Na een officiële opleiding ambachtelijk kaasmaker  en een stage bij Remeker in Lunteren ging ik op zoek naar een productie-locatie. Via dit bedrijf werd ik uitgenodigd voor de keuring van zuid Nederland die plaatsvond in de kelders van een klooster.

Op weg naar huis dacht ik aan de vele kloosters in onze eigen regio en zo belandde ik in het Ursulinenconvent te Eijsden. Er was net een groepje bierliefhebbers van plan te starten met het brouwen van een eigen bier dus dat sloot mooi aan.

Tijdens een bijeenkomst  vertelde chefkok Hans Snijders van Château Neercanne hoe hij zich verbaasde over het gebrek aan Limburgse kazen. Dat was een mooie kans om samen te werken en Neercanne was mijn eerste klant.

Kaas maken betekent dat ik meer dan de helft van mijn tijd bezig bent met poetsen. Dat klinkt misschien saai maar tijdens het poetsen ontstaat bij mij weer inspiratie voor een volgend idee. Inmiddels werd in oktober 2022 op deze bijzondere locatie  het 1ste lustrum gevierd.

Op verzoek geef ik ook rondleidingen / proeverijen voor kleine gezelschappen.

Neem  gerust een kijkje bij de rubriek ONLINE BESTELLEN van deze site.. Daar is de mogelijkheid om kaas te bestellen.