Bij rauwmelkse kazen is de kwaliteit van de grondstof melk heel belangrijk

 

 

 

 

Deze rauwmelkse geitenkazen* volgens het Goudse principe zijn uit dat besef voortgekomen. Het is een zoektocht geworden naar goed en natuurlijk eten, waarbij zich af en toe een verborgen schat openbaart en dat voor een eerlijke prijs.
Die schat willen wij graag met u delen en presenteren daarom onze eerste Sjevraoje geitenkazen.

Ze zijn gemaakt met melk afkomstig van een gecertificeerde Biologische Zuid Limburgse Geitenboer. De geiten kunnen in voorjaar en zomer naar buiten en eten dan gras. In de winter eten ze hooi gewonnen op biologische wijze.
De productie van de kazen is kleinschalig en er wordt niets extra's toegevoegd. De unieke smaak is een gevolg de kwaliteit van de melk, de juiste balans bij het gebruik van de fermentatieculturen en het rijpingsproces. Na persing van de kazen komen deze in het benodigde pekelbad.
Daarna worden de kazen gerijpt in een geconditioneerde omgeving waar ze enkele weken tot maanden liggen. Gedurende deze periode krijgen ze steeds meer
karakter.

Het is óók mogelijk om de kaasjes, onaangesneden op een plankje in uw kelder, te bewaren. Op die manier bepaalt u deels zelf de intensheid van de smaak. Wanneer de kaas eenmaal aangesneden is kunt u hem nog maximaal 2 weken bewaren in de koelkast afgedekt op het snijvlak met een stukje plasticfolie of onder een stolpje.

* door diverse gezondheidsinstellingen worden vrouwen die zwanger zijn geadviseerd geen zachte, rauwmelkse kaas te eten. (listeria-bacterie - zie voedingscentrum.nl)